(Ruutukaappaus Talouselämän sivuilta)

Talouselämä selvitti Suomen suurimmat liikkeenjohdon konsultit. Viimeiset pari vuotta ovat olleet myös konsultoinnin alalla poikkeukselliset, suorastaan erikoiset, mutta kasvuun uskotaan.

Talouselämän selvityksen mukaan parhaiten ovat pärjänneet konsultit, joiden asiakaskunta koostuu pääosin suurista yhtiöistä. Kokeneiden liikkeenjohdon konsulttien osaamiseen luotetaan tyypillisemmin strategian, kasvun ja markkinatilanteen selvittämisen toimeksiannoissa.  

Haastattelussa Liike-elämän ja johdon konsultit ry:n puheenjohtaja ja Kulmia Groupin perustaja Ara Hopia kertoo, että konsulttien kenttä on kuitenkin Suomessa hajanainen ja laaja. ”Viestintä, markkinointi, digitaaliset palvelut, HR, taloushallinto. Näillä kaikilla aloilla on erityisasiantuntijoita, jotka toimivat määritellyn hankkeen ajan konsultoivassa roolissa asiakkaaseen. On veteen piirretty viiva, milloin he ovat liikkeenjohdon konsultteja.”

Jutussa viitataan Tilastokeskuksen toimialalukuihin liikkeenjohdon konsultoinnin kokonaisliikevaihdosta, joka lähes kaksinkertaistui viime vuosikymmenen aikana noin 1,2 miljardista eurosta noin 2 miljardiin euroon. ”On vaikea sanoa, kuinka suuri osa tästä tulee tosiasiassa johdon tai johtoryhmän konsultoinneista. Tästä huolimatta on totta, että liikkeenjohdon konsultoinnin markkina on kasvanut hurjasti”, Hopia sanoo. 

Lue selvitys tästä: https://www.talouselama.fi/uutiset/talouselama-selvitti-nain-muhkeasti-suomen-suurimmat-liikkeenjohdon-konsultit-kasvoivat-koronakaudella-keskimaaraiset-paivataksat-liikkuvat-20004000-eurossa/5b510b1e-f1d4-4367-85f9-c4f8092fd726