Liike-elämän ja johdon konsultit LJK ry:n ja Keskuskauppakamarin ensimmäistä kertaa yhdessä järjestämä Certified Management Consultant -ohjelma (CMC) pätevöitti Suomeen 32 uutta konsulttia. CMC on kansainvälisesti tunnustettu konsultoinnin pätevyyssertifikaatti ja sitä koordinoi globaalisti kansainvälisen liikkeenjohdon konsultoinnin kattojärjestö The International Council of Management Consulting Institues (ICMCI).

Suomessa CMC-sertifikaatteja on myönnetty yli 120, joista kuitenkin suuri osa on jo vanhentuneita, kun sertifikaatin haltijat ovat lopettaneet konsultoinnin. Uusien sertifikaattien myötä Suomessa on nyt noin 70 voimassa olevaa CMC-sertifikaattia. Esimerkiksi Itävallassa CMC-sertifikaatti on pakollinen, jos haluaa toimia konsulttina – siellä CMC-sertifikaatteja on useita tuhansia.

CMC-ohjelman kolmejaksoinen koulutus pohjautuu Liikkeenjohdon kansainväliseen ISO 20700 standardiin ja sisältää luentoja muun muassa konsultin eettisistä ohjeista, yritysrahoituksesta, vastuullisuudesta, tekoälystä ja konsultoinnin tulevaisuudesta. Lisäksi osallistujat tekevät case-harjoituksen, jossa esitellään ja analysoidaan aitoja konsultointitöitä. Ohjelmaan sisältyy myös loppukoe. LJK on vastannut koulutusohjelman sisällöstä ja Keskuskauppakamari käytännön toteutuksesta. Kurssin johtajana toimi LJK:n kunniapuheenjohtaja Timo Silén. Seuraava kurssi järjestetään ensi syksynä.

Uudet Certified Managemant Consultant -konsultit:

Markku Aromaa
Viivi Avellan
Heli Baric
Jussi Eerikäinen
Niko Herlin
Timo Kaura
Maria Kivilohkare
Virpi Korhonen
Kirsi Kostia
Tanja Lahti
Johanna Lammi
Jouko Marttila
Haidar Medallal
Olli Mäkipelto
Peter Ollikainen
Hannu Peltola
Tatyana Pitchulina
Helena Pokki-Riikonen
Rauno Posio
Juha Rautava
Pasi Riihimäki
Hanna Rinta-Erkkilä
Taina Rämö-Korpinen
Ainokaisa Saarinen
Esa Salokorpi
Annu Sorell
Jukka Tahvanainen
Timo Tamminen
Simo Torra
Leena Tukiainen
Satu Vorma
Oskar Westerlund

CMC kevät 2024

Jaa kirjoitus haluamallasi tavalla!